Prolog. Insemnari din Grecia





Vernisajul primei expoziții de pictură organizate în cadrul proiectului Contemporanii, “Prolog. Însemnări din Grecia”, va avea loc joi, 19 decembrie, ora 17:00, la Galeria Anticariat Curtea Veche, Bulevardul Unirii 10.

Expoziția reunește șase nume nume definitorii pentru arta contemporană din România: Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paștina, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu și Ion Grigorescu, toți membri al unuia dintre cele mai valorose și longevive grupuri de artiști din România: PROLOG.

Expoziția va conține lucrări realizate de artiști pe parcursul taberei de pictură ” Prolog în Grecia” precum și o serie de lucrări realizate de artiști în perioada 2009-2013, inspirate de frumusețea peisajului și frumusețea morala care se găsesc la Muntele Athos.

Grupul Prolog a fost înfiinţat în anul 1985 de către Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paştină, Christian Paraschiv şi Mihai SârbulescuGrupul Prolog a debutat expozițional în 1985 cu Expoziția „Floarea de măr”, Galeria „Căminul Artei”, București. Actualmente Grupul Prolog este format din Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paștina, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu și Ion Grigorescu.

Alături de grupul Prolog au expus, de-a lungul ultimului deceniu, și alți artiști contemporani: Ioana Bătrânu, Horia Bernea, Mircea Tohătan, Sorin Dumitrescu, Vasile Varga, Florin Niculiu, Afane Teodoreanu, Matei Lăzărescu, Gheorghe Berindei, Dan Mohanu, Ion Nicodim, Ion Valentin Scărlătescu, Simion Crăciun, Ruxandra Grigorescu și Andrei Rosetti.

Expoziția va putea fi vizită în perioada 19 decembrie 2013 – 1marie 2014.

Canonul nostru e natura, a dezvăluit maestrul Paul Gherasim.
Constantin Flondor spune că secretul rezistenţei grupului, ca atare este foarte simplu: ştim să ne bucurăm de pictura celuilalt.
Ne-a unit credinţa, ne-au unit natura, apoi prietenia şi colegialitatea de breaslă, spune Mihai Sârbulescu.

Participarea grupului Prolog la prima ediție a proiectului Contemporanii reprezintă garanția calității parcursului acestui proiect pentru că, grupul Prolog este fără doar şi poate una dintre cele mai valoroase și longevive grupări artistice din România.Acesta a fost înfiinţat în anul 1985 de către artiştii români de excepţie: Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paştină, Christian Paraschiv şi Mihai Sârbulescu. Debutul grupului, tot în anul 1985, l-a reprezentat expoziţia Floare de măr.

De-a lungul timpului, alături de grupul Prolog au expus numeroşi artişti contemporani de renume.
Tabăra de pictură “Prolog în Grecia” reunește trei membri fondatori ai grupului “Prolog”: Constantin Flondor, Horea Paștina și Mihai Sârbulescu. Pe lângă aceste trei nume care dau culturii românești statut de europenitate se numără și patru invitați: Alexandru Antonescu, Crinela Antonescu, Dorin Coltofeanu și Teodora Coltofeanu, artiști de renume și prieteni dragi ai fondatorilor grupului Prolog.


Vouă prieteni, parteneri, colaboratori, oameni dragi,
Suntem încântați că avem acest prilej de a vă mulțumi, cu puțin înainte de deschiderea primei expoziții organizate în cadrul proiectului Contemporanii, “Prolog. Însemnări din Grecia”, pentru faptul că ați fost alături de noi și cu profesionalism, entuziasm și promptitudine și pentru că astfel am asigurat împreună garanția unui eveniment de marcă mentit să deschidă apetitul publicului pentru o cultură vizuală.

Vă mulțumim că ați înțeles miza derulării acestui proiect, că am reușit să păstrăm până la final atmosfera de prietenie pe care ne-am dorit-o. Ne bucurăm să vă avem ca parteneri ai expoziției de pictură “Prolog. Însemări din Grecia” şi suntem onorați să continuăm aceste parteneriate şi pentru viitoarele proiecte.

Multumiri pictorului Mihai Sârbulescu pentru încrederea acordată acestui proiect, precum și prietenului drag Mihai Alexandrescu, grafician. Nu în ultimul rând, calde mulțumiri lui Cristian David fără de care acest proiect nu ar fi avut loc.